W KACZYCACH
OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW Szkoła w ruchu Trzymaj formę Projekty unijne O nas SKO
 DZIENNIK EL.  Wirt. katalog zbiorów Stołówka Wolontariat Gimzetka SKTG
  SZKOLNA STOŁÓWKA
 

  Załącznik do jadłospisu ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 wg oświadczenia producenta.
Informacje zostały zaczerpnięte z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011 r.
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ




© t.o. 2007-2020